El Castell de Montclús

© Sandra Romeu García

 

El castell de Montclús, també conegut com a Castell dels Moros, es troba a l'esquerra del riu Tordera en un indret aparentment ensorrat, rodejat d'unes ruïnes d'un antic poblat ibèric i un pla d'eucaliptus. Es troba dins del terme de Sant Esteve de Palautordera, gairebé tocant en un curiós entrant del terme de Fogars de Montclús.

 

Hi ha fets llegendaris al voltant de la història del castell, que podreu conèixer.

Descripció:  Sortida de la plaça de l’ermita de Sta. Margarida al punt quilomètric 7 de la carretera BV-5301 (ctra. De Palautordera a Seva) i tot seguit dirigiu-vos cap al Castell de Montclús des d’on tindreu l’oportunitat de creuar la Tordera, passejar per un bosc d’eucaliptus i gaudir de les runes de l’antiga fortalesa.

Desplaçament: Transport públic, cotxes particulars fins al poble i després a peu

Com arribar-hi en transport públic?. A 5 km del centre del poble hi ha l’estació de RENFE de Palautordera, de Rodalies C2; un servei de bus fa el recorregut entre Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera i l’estació.  A més, hi ha una altra línia de bus que uneix Sant Esteve amb Sant Celoni.

Dificultat: Fàcil

Desnivell: 350 m

Km: 1

Recomanacions: Portar botes de muntanya i roba adient per la temperatura de l’època. A l’estiu portar calçat que permeti creuar la Tordera.

© Sandra Romeu García

El Camí a St Esteve

Versión para imprimirVersión para imprimir | Mapa del sitio
© Sandra Romeu García