HISTORIAL D'ACTIVITATS

Les energies dels arbres

Xerrada-Taller al Cargol del Montseny. Octubre 2012

El Cargol del Montseny de Sta. Mª de Palautordera és un establiment que inclou diversos serveis, des de dietètica i herbolari, passant per la fitoteràpia i l'alimentació i cosmètica ecològiques i naturals.

 

Els podeu trobar a blogcargol.blogspot.com.es. 

 

El nou centre del C/ Major de la vila, permet realitzar diferents activitas (ioga, acupuntura, tallers diversos...). La Gemma i en Manel m'han permès disposar d'aquest meravellós espai per fer crèixer una mica més l'espiadimonis. Aquest local perfectament equipat i acollidor ha estat l'escenari on he engegat el cicle de natura aquesta tardor. Gràcies Manel & Gemma.

Taller al Pla de la Brossa (Fund. MºRosa Rotllant de Franch) 30 de juny

El Pla de la Brossa és una fundació que es constituí el desembre de 2007, amb l’objectiu de fomentar el respecte a la natura, la divulgació de l’agricultura i la ramaderia ecològiques i la conservació i restauració de les edificacions de pedra seca. El paratge “Pla de la Brossa” és un lloc idíl·lic, situat entre Capellades i La Torre de Claramunt (Anoia), amb bosc, prats i cultius ecològics: fruiters, ametllers, horts…, granja: gallines, conills, abelles… i construccions de pedra seca: barraques, marges...

Al llarg de l’any organitzen diferents activitats relacionades amb l’agricultura ecològica, el bestiar, la bioconstrucció i amb les construccions de pedra seca (conservació de barraques de vinya).

 

Els podreu trobar a www.plalabrossa.capellades.net

Pla de la Brossa s/n

Carretera de Capellades a La Torre de Claramunt KM 0.5

08789- La Torre de Claramunt (Anoia)

 

El Passat dia 30 de juny la Montse Soler i en Jordi Terrazas, que havien assistit a la xerrada del Polell, van convidar-me a realitzar l’activitat en aquest paratge preciós i amb un grup entranyable. Érem una trentena de persones gaudint de l’entorn ric i variat de la fundació: pinedes, oliveres, figueres, ametllers, arços, til·lers...Al matí, vam desenvolupar la xerrada. Posteriorment vam passejar per escollir el lloc on desenvolupar el taller tot descobrint les barraques de vinya. Després de dinar, vam respirar entre arbres, tenint en compte la qualitat de la nostra respiració, com els arbres hi influïen en ella i cadascú va trobar un arbre per compartir. La experiència va ser molt positiva.

Xerrada- Taller al Polell (allotjament rural) 12 de maig

 

L'actual Alberg Rural del Polell, és un equipament públic, ubicat a l'antiga masia del Polell, restaurada l'any 1983. La concessió de la finca de Masjoan - Polell és gestionada per una cooperativa de treball associat (Suc de saüc - FEM al Polell, SCCL) que volen recuperar la vida i activitat humana a una finca de muntanya en totes les seves vessants aplicant-hi conceptes agroecològics i amb els criteris de respecte ambiental, sostenibilitat i independència energètica.

 

El principal objectiu dels gestors és el d’anar caminant cap a la autosuficiència , fent de la utopia una realitat: viure a la muntanya , amb la muntanya i de la muntanya.

 

Podeu contactar amb ells a http://polell.blogspot.com.es, projectepolell@gmail.com .

 

 

El passat 12 de maig , la Marisa Peláez i en Pau Nieto van convidar-me a realitzar la xerrada Les energies dels arbres. Amb alguns problemes tècnico - informàtics al principi i uns 15 assistents vaig estrenar-me en el cicle d’activitats d’enguany.

Taller per elaborar Ratafia

10 de juny de 2012. Fem Ratafia a Can Mainou (St. Esteve de Palautordera)

 

La ratafia és una beguda elaborada partir de nous verdes, herbes aromàtiques i remeieres, plantes ruderals i fruites amb una base d'aiguardent o anissat. Cada casa té la seva recepta i a  Can Romeu en tenim la nostra.

 

El nom d'aquest licor prové del llatí ratta fiat que vol dir "que així sigui", en el gest d'aixecar les copes per a brindar.  Aquesta trobada-taller ha tingut lloc a Can Mainou en companyia de les germanes Simón,dones meravelloses i de les seves famílies i amics. Com cada any, pels vols de St. Joan hem anat a collir les herbes i l'hem preparada. El resultat final s'obté després del 40 dies a sol i serena.

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Sandra Romeu García