Aquesta activitat és la nova incorporació als tallers que engloba el projecte.
El taller explica l’univers de les fades: Què són? Quines famílies hi ha?
Què els agrada? Les podem veure?
Explico que són les rotllanes de fades ( erols de bolets) i alguns mites sobre
aquest meravellosos éssers.
L’estrena va tenir lloc al CEIP Puig Drau de Montseny amb els alumnes
d’Educació Infantil (P3, P4 i P5)
Amb l’objectiu de que tothom pugui saber una més sobre les libèl·lules i els espiadimonis i amb la intenció de que aquests insectes siguin respectats i coneguts he tornat a exposar les fotografies. La idea és que la exposició sigui itinerant i passi per la majoria de biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació a la de la comarca.
La ratafia és una beguda elaborada partir de nous verdes, herbes aromàtiques i remeieres, plantes ruderals i fruites amb una base d'aiguardent o anissat. El nom d'aquest licor prové del llatí ratta fiat que vol dir "que així sigui", en el gest d'aixecar les copes per a brindar.Com cada any, pels vols de St. Joan hem anat a collir les herbes i l'hem preparada. El resultat final s'obté després del 40 dies a sol i serena.
Els passats dies 13 i 15 de juny vaig organitzar un parell de trobades amb l'objectiu d'ensenyar a fabricar un remei casolà per calmar les molèsties que provoquen les picades de mosquits i les ortigades, tan freqüents en aquesta època estiuenca. Trobo que la saviesa de la gent gran no s'ha de perdre i cal difondre aquestes receptes tan senzilles perquè les poguem transmetre a les properes generacions. Els grups van ser molt macos i ens enriquirem mútuament. Aquí teniu una petita mostra de les dues jornades.
Gràcies a l'Anna Sánchez i a la Olga Real, tutores, el passat 3 de juny, vaig tenir la oportunitat de transmetre la meva passió i la importància biològica d'un grup tant vistós d'insectes com són els odonats (libèl·lules i espiadimonis) als alumnes de 5è de primària. Els nois van intervenir en nombroses ocasions, es van desmitificar creences errònies ( com que les libèl·lules són insectes picadors) i crec que i es van emportar un missatge de cura i respecte envers el medi que ens envolta, justament dos dies abans del Dia Mundial del Medi Ambient! Gràcies, per a mi sempre és un regal i un plaer poder ensenyar les meravelles que amaga la natura.
L'entorn de l'Arboretum de Santa Mª de Palautordera ofereix les condicions idònies (per nombre d'espècies) per poder dur a terme un itinerari guiat, tot explicant les propietats dels diferents tipus d'arbres. Com són, diferències entre arbres i arbusts, on viuen, utilitats, propietats medicinals, fruits i fulles...Les tutores de 2n, l'Anna Giralt i l'Eva amb la inestimable companyia i companyonia de la Montse Sabé, van fer possible la realització d'aquesta activitat. Moltes gràcies!
Tot coincidint amb diversos actes de la setmana al voltant de la ciència, el dia 1 de març, vaig conduir un taller que tenia per objectiu la classificació de la col·lecció entomològica ( d'insectes) del centre.L'activitat la van dur a terme alumnes de 5è i 6è.
Inicialment, van identificar amb guies entomològiques alguns dels exemplars de la col·lecció, posteriorment, vam fer un breu repàs dels diferents grups d'insectes a etiquetar i , finalment, després d'etiquetar-los els vam col·locar a una de les vitrines del passadís. Una experiència molt gratificant gràcies a la Rosa Pou i a la Isabel Godino.
Un cop més podem disposar del presiós local per dur a terme l'activitat. En aquesta ocasió, poques i ben avingudes. L'experiència, com sol pasar, molt gratificant per mi i per les assistents. Gràcies Eli, Marta i Elvigia!
La passió que sento per la natura i, en especial per les libèl•lules, m’ha portat a fer l’exposició fotogràfica a l’equipament Biblioteca Ferran Soldevila. Es tracta d’una breu repàs del modus
vivendi d’aquests insectes tan vistosos amb pòsters explicatius i fotos.
Durant les passejades diàries pel nostre preciós entorn , reserva de la Biosfera, he pogut captar imatges que, crec, val la pena difondre amb l’objectiu de que tothom pugui conèixer una mica
millor les libèl•lules i els espiadimonis i amb la intenció de que aquests insectes siguin respectats i admirats.
Podreu trobar més informació al link:
http://www.smpalautordera.cat/pl224/actualitat/id800/exposicio-libellules-i-espiadimonis.htm
Activitat conjunta amb la Mireia Vila a la finca Masjoan-Polell. Una jornada matinal en la que el curs pretenia fer un petit recull del més senzill i bàsic relacionat amb el sabó artesà i fet a casa. L’elaboració de sabó casolà és una activitat molt gratificant : estimula la nostra creativitat i permet la fabricació d’un producte amb escumes no sintètiques i amb moltes possibilitats. Practicant, amb paciència i imaginació podem aconseguir uns resultats molt satisfactoris.