ACTIVITATS I TALLERS 2013

Taller de fades al CEIP Puig DRAU. 12 de desembre.

Aquesta activitat és la nova incorporació als tallers que engloba el projecte.

 

El taller explica l’univers de les fades: Què són? Quines famílies hi ha?

Què els agrada? Les podem veure?

Explico que són les rotllanes de fades ( erols de bolets) i alguns mites sobre

aquest meravellosos éssers.

L’estrena va tenir lloc al CEIP Puig Drau de Montseny amb els alumnes

d’Educació Infantil (P3, P4 i P5)

Exposició fotogràfica: LIBÈL·LULES I ESPIADIMONIS Biblioteca de Llinars del Vallès. Del 4 al 30 de novembre.

 

Amb l’objectiu de que tothom pugui saber una més sobre les libèl·lules i els espiadimonis i amb la intenció de que aquests insectes siguin respectats i coneguts he tornat a exposar les fotografies. La idea és que la exposició sigui itinerant i passi per la majoria de biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació a la de la comarca.

 

Fem Ratafia

La ratafia és una beguda elaborada partir de nous verdes, herbes aromàtiques i remeieres, plantes ruderals i fruites amb una base d'aiguardent o anissat. El nom d'aquest licor prové del llatí ratta fiat que vol dir "que així sigui", en el gest d'aixecar les copes per a brindar.Com cada any, pels vols de St. Joan hem anat a collir les herbes i l'hem preparada. El resultat final s'obté després del 40 dies a sol i serena.

Curs casolà: fem ungüent per picades d'insectes i ortigades amb plantatge (llantén)

Els passats dies 13 i 15 de juny vaig organitzar un parell de trobades amb l'objectiu d'ensenyar a fabricar un remei casolà per calmar les molèsties que provoquen les picades de mosquits i les ortigades, tan freqüents en aquesta època estiuenca. Trobo que la saviesa de la gent gran no s'ha de perdre i cal difondre aquestes receptes tan senzilles perquè les poguem transmetre a les properes generacions. Els grups van ser molt macos i ens enriquirem mútuament. Aquí teniu una petita mostra de les dues jornades.

Libèl·lules i espiadimonis. Xerrada de natura. 3 de juny

Activitats diverses amb els alumnes del CEIP Vallmanya Sant Esteve de Palautordera

Gràcies a l'Anna Sánchez i a la Olga Real, tutores, el passat 3 de juny, vaig tenir la oportunitat de transmetre la meva passió i la importància biològica d'un grup tant vistós d'insectes com són els odonats (libèl·lules i espiadimonis) als alumnes de 5è de primària. Els nois van intervenir en nombroses ocasions, es van desmitificar creences errònies ( com que les libèl·lules són insectes picadors) i crec que  i es van emportar un missatge de cura i respecte envers el medi que ens envolta, justament dos dies abans del Dia Mundial del Medi Ambient! Gràcies, per a mi sempre és un regal i un plaer poder ensenyar les meravelles que amaga la natura.

xerrada-Itinerari botànic a l'Arboretum de Palau. 3 de maig

L'entorn de l'Arboretum de Santa Mª de Palautordera ofereix les condicions idònies (per nombre d'espècies) per poder dur a terme un itinerari guiat, tot explicant les propietats dels diferents tipus d'arbres. Com són, diferències entre arbres i arbusts, on viuen, utilitats, propietats medicinals, fruits i fulles...Les tutores de 2n, l'Anna Giralt i l'Eva amb la inestimable companyia i companyonia de la Montse Sabé, van fer possible la realització d'aquesta activitat. Moltes gràcies! 

Classificació de la col·lecció entomològica del centre. 1 de març

Tot coincidint amb diversos actes de la setmana al voltant de la ciència, el dia 1 de març, vaig conduir un taller que tenia per objectiu la classificació de la col·lecció entomològica ( d'insectes) del centre.L'activitat la van dur a terme alumnes de 5è i 6è.

 

Inicialment, van identificar amb guies entomològiques alguns dels exemplars de la col·lecció, posteriorment, vam fer un breu repàs dels diferents grups d'insectes a etiquetar i , finalment, després d'etiquetar-los els vam col·locar a una de les vitrines del passadís. Una experiència molt gratificant gràcies a la Rosa Pou i a la Isabel Godino.

 

 

 

 

 

Xerrada: Les energies dels arbres al Cargol del Montseny.4 de maig

Un cop més podem disposar del presiós local per dur a terme l'activitat. En aquesta ocasió, poques i ben avingudes. L'experiència, com sol pasar, molt gratificant per mi i per les assistents. Gràcies Eli, Marta i Elvigia!

A l'Alzina de Can Boix

Xerrada-Taller: Les energies dels arbres al Polell.14 d'abril

 

  • L’entorn del Polell ofereix el millor escenari per desenvolupar aquesta activitat , sobretot si la meteorologia acompanya. La bona cuina de la Marissa Peláez va acabar d’arrodonir el matí. A la tarda, vam endinsar-nos en un bosc d’alzines imponents per practicar amb les energies dels arbres.

Exposició fotográfica: LIBÈL·LULES I ESPIADIMONIS. Biblioteca Ferran Soldevila (Sta. Mª de Palautordera) Del 3 al 27 d’abril.

La passió que sento per la natura i, en especial per les libèl•lules, m’ha portat a fer l’exposició fotogràfica a l’equipament Biblioteca Ferran Soldevila. Es tracta d’una breu repàs del modus vivendi d’aquests insectes tan vistosos amb pòsters explicatius i fotos. 
Durant les passejades diàries pel nostre preciós entorn , reserva de la Biosfera, he  pogut captar imatges que, crec, val la pena difondre amb l’objectiu de que tothom pugui conèixer una mica millor les libèl•lules i els espiadimonis i amb la intenció de que aquests insectes siguin respectats i admirats.
Podreu trobar més informació al link:

 

http://www.smpalautordera.cat/pl224/actualitat/id800/exposicio-libellules-i-espiadimonis.htm

Fem sabó! 17 de març

Activitat conjunta amb la Mireia Vila a la finca Masjoan-Polell. Una jornada matinal en la que el curs pretenia fer un petit recull del més senzill i bàsic relacionat amb el sabó artesà i fet a casa. L’elaboració de sabó casolà és una activitat molt gratificant : estimula la nostra creativitat  i permet la fabricació d’un producte amb escumes no sintètiques i amb moltes possibilitats. Practicant, amb paciència i imaginació podem aconseguir uns resultats molt satisfactoris.

Xerrada- Taller vivencial:Les energies dels arbres, al Cargol del Montseny. Primavera 2013

  • Amb la primavera, l’espiadimonis inicia el cicle d’activitats a l’acollidor local del Cargol del Montseny a Santa Mª de Palautordera. En aquesta ocasió, el temps va acompanyar molt. Sempre és gratificant engegar un taller, però val a dir que, alguns dels assistents em van omplir de joia amb els seus comentaris i les seves aportacions. Gràcies.
  • Gràcies també a en Manel i la Gemma per a totes i cadascuna d’aquestes oportunitats.
Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Sandra Romeu García